Vuoden matka | valokuvaaja Porvoo

Kerroin tuossa hiljattain, että blogini täytti 1-vuotta. Tämän viikon perjantaina, tasan vuosi sitten, tein myön ensimmäisen asiakastyöni. Matka tähän pisteeseen on ollut mielenkiintoinen, opettavainen ja inspiroiva! Kertonen nyt tarkemmin teille vuoden mittaisesta matkastani, sillä uskon että jokunen teistä saattaa olla siitä kiinnostunut. :)

1) MIKSI RYHDYIN KUVAAJAKSI

Syy miksi alunperin ryhdyin kuvaamaa, oli suivaannus.

Olin ostanut kesällä 2014 ensimmäisen järjestelmäkamerani (Canon 70D) ja siihen superlaadukkaan (ja superkalliin) objektiivin (Canon 85mm 1.2). Kuvasin tuolloin lähinnä silloista blogiani varten.

Muutimme Espanjaan heinäkuussa 2014 ja kamera seurasi luonnollisesti mukana. Rakastin silloistani blogiani ja käytin sen tekemiseen paljon aikaa ja näin vaivaa. Kuvasin asujani itselaukaisimella, sillä perhettäni ei liiemmin harrastukseni kiinnostanut. Muistaakseni lokakuussa 2014 matkasimme työasioissa Barcelonaan. Lentokentällä, paluumatkalla laitoin kameralaukkini aivan jalkojeni juureen, sillä pelkäsin varkauksia. Ja kuinka ollakkaan, siitä se kuitenkin vietiin. Runko, linssini, toinen linssini, passit ja lentoliput. Kaikki samassa laukussa. Meillä ei ollut vakuutuksia.

(Kuvat Barcelonan reissulta. Siis ne, jotka olin jo ladannut koneelle ennen muistikortin menoa.)

lilychristina photography, barcelona, food,

Itkin asiaa blogissani ja yritin miettiä, mistä saisin rahat uuden kaluston hommaamiseen, sillä en halunnut että blogini laadullinen taso laskisi. Hetken kuvailin mieheni GoProlla ja sitten kännykällä. Lopulta meni fiilis ja aikani asiaa pohdittuani päätin lopettaa koko blogin. En ehkä niinkään sen takia, ettei kalusto ollut kunnossa (se oli toki alkusysäys), vaan enemmänkin sen, etten ollut saanut blogiltani sitä, mitä olin lähtenyt hakemaan. Jälkeenpäin ajateltuna varkaus oli loppupeleissä parasta mitä minulle oli siihen mennessä sattunut! Se laukaisi uusien asioiden ketjun, johon en olisi omin voimin ryhtynyt.

lilychristina photography, barcelona,

Suivaannuttuani hain lainaa, ostin croppikennon tilalle täyskennoisen rungon (Canon 5D mk3) ja ensimmäisen objektiivini (Canon 50mm 1.2). Hain kameraan manuaalin netistä ja testailin, harjoittelin ja koekuvasin. Ja siitä se sitten alkoi.

2) MITEN TEIN NETTISIVUNI

Nettisivujeni tekoon olen ennenkin käyttänyt WordPressiä, joten blogipohjan valinta oli helppo. Kaverini suositteli minulle myös WordPressin ProPhoto- alustoja, joihin ihastuin täysin! Löysin alustojen joukosta mieleiseni blogipohjan ja aloitin rakentamisen. Rakastan asioista innostumista ja nettisivujen teko oli yksi sellainen. Saatoin istua ilta illan perään yömyöhään koneellani ja selvitellä miten saisin minkäkin toiminnon ja painikkeen omille paikoilleen ja kuinka rakentaisin sivujeni ilmeestä persoonallisen, mutta samalla alkuperäistä kunnioittavan. Sivujen tekeminen on kaltaiselleni vihernokalle yllättävän haastavaa! Se on myös äärimmäisen palkitsevaa, mutta vaatiin paljon aikaa, keskittymistä, hermoja ja asioihin perehtymistä. Itse sain apuja ProPhoton opetusvideoilta ja teksteistä.

(Kuvat Gibraltarilta tuliterällä 5D mk3-rungolla)

apina, apinat, baby monkey, espanja, finnish photographer, gibraltar, gibraltar monkey, gibraltarin apinat, little monkey, monkey, monkey eating chips, monkey mother, monkeys, monkie, monkies, protecting monkey, spainapina, apinat, baby monkey, espanja, finnish photographer, gibraltar, gibraltar monkey, gibraltarin apinat, little monkey, monkey, monkey eating chips, monkey mother, monkeys, monkie, monkies, protecting monkey, spainapina, apinat, baby monkey, espanja, finnish photographer, gibraltar, gibraltar monkey, gibraltarin apinat, little monkey, monkey, monkey eating chips, monkey mother, monkeys, monkie, monkies, protecting monkey, spain

3) MILLÄ KALUSTOLLA KUVAAN

Tällä hetkellä omistan runkoni lisäksi 3 objektiivia, käsisalaman ja siihen soveltuvan softboxin, sekä studiosalamasetin.

Objektiiveista lempparein on Tamron 70-200 mm 2.8. Aivan ihastuttava bohek (taustablurri) ja terävät kuvat.

Canon 50 mm 1.2 on erinomainen hämärissä olosuhteissa ja potreteissa (joskin Tamron edelleen lempparini).

Tamron 28-75 mm 2.8 objektiivilla on loistava kuvata pienissä tiloissa, tai suurempia ihmisjoukkoja.

valokuvaaja porvoo, valokuvaus porvoo, porvoo, lilychristina, lilychristina photography, muotokuvaaja, muotokuvaus, muotokuvaaja porvoo, lapsivalokuvaus, lapsivalokuvaus porvoo, lapsivalokuvaaja porvoo, perhekuvaus, perhekuvaus porvoo, perhekuvaaja porvoo, porvoolainen valokuvaaja, valokuvablogi, finnish photographer, lapsikuvaus, lapsikuvaaja, lapsikuvaus porvoo, lapsikuvaus uusimaa,

4) HAASTAVINTA TÄHÄN ASTI

Manuaaliasetusten opettelu ja tarkennus! Vitsit että olen taistellut näiden kanssa! Kuvausteni alkuaikoina en vaan kertakaikkiaan tajunnut, kuinka olisin saanut useamman kuvassa olevan henkilön tarkaksi samaan aikaan. Otin tunnin kuvauksen aikana yli 600 kuvaa ihan vaan varmistaakseni, että joukossa olisi myös muutamia tarkkoja yksilöitä. Yhden ihmisen sain kyllä tarkennettua, mutta kaksi tai enemmän oli jo tuskaa… Harmittelin sitäkin, kun kännykälläni olisin saanut samat kuvat paljon nopeammin ja varmemmin… :D

Noh, tähän auttoi manuaalisäätöjen ahkera opiskelu ja ymmärtäminen. Ostin viime talvella kaksi kamerakirjaa ja luin niitä. Saihan niistäkin vinkkejä, mutta ehkä parhaiten olen kuitenkin pärjännyt keksimällä asioita ihan itse. En väitä edelleenkään olevani mikään manuaalimestari, mutta suunta on ehdottomasti oikea! Tällä hetkellä kuvaan siis vain manuaalilla.

idkuva, valokuvaaja porvoo, valokuvaus porvoo, porvoo, lilychristina, lilychristina photography, muotokuvaaja, muotokuvaus, muotokuvaaja porvoo, hääkuvaaja porvoo, hääkuvaus porvoo, hääkuvat porvoo, hääkuvaaja uusimaa, hääkuvaus uusimaa, hääkuvaus, hääkuvaaja, wedding photography, bröllopsfotograf, bröllop, bröllop borgå, bröllopsfotograf borgå

5) HAUSKINTA TÄHÄN ASTI

Positiivinen palaute! Kiitos ihanat, riemastun joka kerta kun joku kehuu kuviani. <3 Kuvaamisesta ja kuvien käsittelystä heijastuu paljon taiteellista persoonaani ja kun lopputulos puree muihinkin, ilahdun tavattomasti! Nöyrin kiitoksin (ja asentein) tästäkin eteenpäin!

valokuvaaja porvoo, valokuvaus porvoo, porvoo, lilychristina, lilychristina photography, muotokuvaaja, muotokuvaus, muotokuvaaja porvoo, lapsivalokuvaus, lapsivalokuvaus porvoo, lapsivalokuvaaja porvoo, perhekuvaus, perhekuvaus porvoo, perhekuvaaja porvoo, porvoolainen valokuvaaja, valokuvablogi, finnish photographer, lapsikuvaus, lapsikuvaaja, lapsikuvaus porvoo, lapsikuvaus uusimaa,valokuvaaja porvoo, valokuvaus porvoo, porvoo, lilychristina, lilychristina photography, muotokuvaaja, muotokuvaus, muotokuvaaja porvoo, lapsivalokuvaus, lapsivalokuvaus porvoo, lapsivalokuvaaja porvoo, perhekuvaus, perhekuvaus porvoo, perhekuvaaja porvoo, porvoolainen valokuvaaja, valokuvablogi, finnish photographer, lapsikuvaus, lapsikuvaaja, lapsikuvaus porvoo, lapsikuvaus uusimaa,

6) MITEN MARKKINOIN

Toistaiseksi markkinointini on tapahtunut vain kavereiden kiusaamisella Facebookissa, sekä LilyChristinan omilla facebook-sivuilla. Toki minulla on Instagramkin ja muut some-kanavat, mutta oikeata markkinointia en ole liikaa tehnyt. Kaiketi Google löytää sivuni hyvin ja toisaalta myös asiakkaat laittavat sanaa eteenpäin.

7) MISTÄ HAAVEILEN JA MIHIN TÄHTÄÄN

Haaveilen siitä, että saisin ottaa fantasia-tyylisiä supermageita lapsi,- ja nuorisokuvia. Siis sellaisia, joihin vanhemmat on valmiita satsaamaan ja joihin nähtäisiin paljon vaivaa ja tehtäisiin yhdessä asiakkaan kanssa ennakkotyötä. Tässä pari esimerkkisivustoa, joista olen inspiroitunut: Sandra Bianco Photography, Shannon Sewell ja vielä huikea Katie Andelman.

Jos kiinnostuit ja haluat tämän tyylisiä kuvia, ota yhteyttä! Suunnitellaan asiaa yhdessä. :)

Mihin tähtään? En ole vielä hirveästi miettinyt. Ainakin haluaisin tehdä paljon töitä ja nähdä iloisia kasvoja sekä kuvausten aikana, että kuvanpalautuksen yhteydessä! Myös ulkomaat kiehtoo. Olisi mageata päästä joskus kuvaamaan luontoa ja eläimiä esim. Afrikkaan.

……………………

Tällainen on siis ollut ensimmäinen kuvausvuoteni. :) Kyselehän, jos jokin jäi mietityttämään ja haluat kuulla lisää. Muuten ihanaa keskiviikon jatkoa sinulle!

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

HEI YSTÄVÄT

Mukavaa kun löysit blogiini! Blogista pääset kurkkimaan töitäni, vapaa-ajan puuhastelujani, sekä lukemaan valokuvaamisesta yleisesti. Toivottavasti viihdyt!

KATEGORIAT

VIIMEISIMMÄT ARTIKKELIT

Menu