Miniloma | lifestyle

Kerrankos tuota kirjoittaa tännekin jotain henkilökohtaisempaa. Olen monesti sitä miettinyt, mutta en ole saanut aikaiseksi. Nyt saan. Osa kuvista on kuvattu kännykällä, pahoitteluni.

idkuva

Kuluva kevät on ollut aika raskas koskien tulevia muutoksia tanssikoulussani. En ole tarkoituksellisesti stressannut asiasta pahemmin, mutta näemmä alitajuntani on. Monestakin syystä mieheni ehdotti minulle pientä minilomaa lapsien kuljetusrumbasta, arjesta ja painavista työasioista. Otin ehdotuksen ilolla vastaan, vaikka hieman kyseenalaistinkin hauskuutta ilman puolisoni seuraa.

Valitsin minilomakohteeksi Helsingia ja Hotel Havenin. En tehnyt minkäänlaisia ennakkosuunnitelmia retkelleni, vaan päätin antaa intuition johdattaa minua milloin minnekin sen mukaan, mitä teki mieli. En ottanut päiville minkäänlaisia kaveritreffejäkään, jottei tulisi aikataulustressiä.

Ensimmäiset kolme minuuttia Sanomatalon parkkiksella olivat maagiset! Vapauden tunne humisi korvissa ja tiesin, että tästä tulisi hyvä päivä. Eka pysäkkini oli kameraliike Rajala -kuinkas muutenkaan-. Hain liikkeestä käytetyn Canon 70D-rungon vararungoksi kesän hääsesonkia varten. Seuraavaksi ajelin Hotel Haveniin ja majoittauduin kauniiseen huoneeseeni.

hotel haven, hotelli helsinkihotel haven, hotelli helsinkiorkidea, mustavalkoinen orkideahotel haven, hotelli helsinkiKäytin hetken uuden rungon ihmettelyyn ja vähäiseen TV:n tuijotukseen. Sitten päätin käväistä Havenin kuntosalilla (virhe). Talsin noin 30 minuuttia rämisevällä juoksumatolla säikäyttäen kaksi muuta kuntoilijaa tiehensä. TV:stä tuli japanilaista painia. Latasin kännykkääni Netflixin, iskin kuulokkeet korviin ja katsoin hetken Downtown Abbeyä. Jalkoihin tuli hiertymät ja mieltäni alkoi kaivaa epäilys tulisiko illasta sittenkään niin maaginen. Mitä minä nimittäin tekisin? Menisin aulabaariin kaakaolle? Lähtisin ulos ihmettelemään Helsinkiä? Kävin läpi noin 20 leffatraileria ja harkitsin elokuviin menoa. Katsoin menisikö Oopperassa sattumuisin Oopperan kummitus. Ei mennyt. Katsoin muun Helsingin teatteritarjonnan ja huomasin, että kaupunginteatterissa meni Vampyyrien tanssi. Pikainen soitto puolisolleni ja niin meillä oli pian liput teatteriin. Tein salilla vielä muutamat käsilihasliikkeet (virhe, ne on kipeät vieläkin) ja lähdin suihkun kautta valmistautumaan iltaan.

canon 70 Dcanon 70 D

Vampyyrien tanssi oli ihana! Se oli täynnä kaunista musiikkia, kauniita ihmisiä ja mielenkiintoisia hahmoja. Esityksen jälkeen palasin yksin hotellille, katsoin Slummien miljonäärin ja katkaisin virrat eri valonlähteistä.

Sunnuntai alkoi raukeasti. Heräsin vasta noin kympiltä, söin rauhassa aamiaisen ja pohdin tulevaa päivää. Haaveenani oli löytää uusi polkupyörä, mutta miltei kaikki pyöräliikkeet olivat kiinni.

8Tepastelin laiskasti pitkin Helsingin katuja. Poikkesin Stockmanilla, Kluuvissa, XXL-urheiluliikkeessä, haaveilin jalkahoidosta ja maistoin kahvia kaupan näytepisteeltä. Siinä hetkessä päätin palata kahvinjuojaksi (minulla on takanani muutaman kuukauden kahvitauko). Annoin rahaa katusoittajalle ja pohdin vaihtoehtoja eri lounasravintoloiden välillä.

IMG_3656-EditPäädyin syömään pieneen thai-ravintolaan Kallioon. Vedet silmissä ja tippa nenässä söin maukkaan Green Curry-annoksen ja päätin ajella Itäkeskuksen Intersportiin ihmettelemään polkupyöriä. Löysin mukavan hybridi-pyörän ja ostin sen. En ole sen sorttinen ihminen, että jaksaisin kovin kauaan vertailla ei liikkeiden pyöriä ja eri ominaisuuksia. Pääasia että se kulkee, on kivan näköinen, siinä on paljon vaihteita, polkimet, satula ja jarrut. Kassan kautta pyörä autoon ja kohti Porvoota.

9

Ilta-aurinko teki laskuaan, kun saavuin kotikaupunkiini. Ajelin läheisen huoltamon autopesujonoon ja vähät välitin siitä, että minua ennen jonossa oli 5 autoa. Tiesin joutuvani jonottamaan ainakin 30 minuuttia, mutta kerrankaan ei ollut kiire. Katselin odotusajan kännykästäni videoita ja kuuntelin musiikkia.

Kotona odotti sauna, kasa pääsiäismunia ja iloinen perhe. Olipa ihanaa palata kotiin! <3

Vaikka lomani oli lyhyt, teki se niin hyvää. Nyt fiilikseni on rento ja leppoisa. Tanssikoulunkin asiatkin saivat aamulla positiivisen sykäyksen kohti oikeata suuntaa.

Uusi miniloma siintää jo haaveissani. <3 Mutta sitä ennen vähän normaalia arkea.

Mukavaa tätä viikkoa myös sinulle!

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

HEI YSTÄVÄT

Mukavaa kun löysit blogiini! Blogista pääset kurkkimaan töitäni, vapaa-ajan puuhastelujani, sekä lukemaan valokuvaamisesta yleisesti. Toivottavasti viihdyt!

KATEGORIAT

VIIMEISIMMÄT ARTIKKELIT

Menu