Hääkuvauskalustoni

Tämä on ensimmäinen hääkesäni. Ajatella.

Viime syksynä kuvasin ihka ensimmäiset hääni. Ne pidettiin Porvoossa Levinin kellarissa. Juhlakuvat voit kurkata TÄÄLTÄ ja kyseisen juhlan potretit TÄÄLTÄ. Näitä juhlia varten ostin Tamronin 24-70 f2.8 objektiivin. Riemuitsin sen laajasta kuvakulmasta, sillä aikaisemmin olin omistanut vain 50mm:sen linssin. Kynttilänvaloisessa juhlatilassa huomasin kuitenkin melko pian, että sen valovoima ei riittänyt laadukkaiden kuvien ottamiseen ja ko. juhlissa ammuinkin liki kaikki kuvani 50mm f1.2 objektiivilla. Eniten käytössä oli aukot 1.4-1.6. Potretit näissä juhlissa kuvasin Tamronin 70-200mm f2.8 objektiivilla, josta tykkään edelleen oikein kovasti!

Seuraavat hääni kuvasin helmikuussa Kaapelitehtaan Hima ja Salissa. Voi pojat, se vasta tila olikin! Hämärä, ei edes kynttilänvaloinen ja sen takia ihan supervaikea! Yritin laukoa kuvani ilman salamaa, mutta jossain kohtaa luovutin. Napparin kamerani nokalle Canonin speedlightin ja sen ylle softboxsin pehmentämään valoa. Salamalla huomasin onnistuvani haastavassa tilassa paremmin ja yllätyksekseni kuvissa säilyi myös pehmeä, kauniin kellertävä sävy. Tässä kuvia juhlista. Osa salamalla, osa ilman.

LilyChristina PhotographyLilyChristina PhotographyLilyChristina Photography_4LilyChristina PhotographyLilyChristina PhotographyLilyChristina Photographylilychristina photography_2LilyChristina PhotographyLilyChristina Photography_3LilyChristina Photography

Suurin osa näiden juhlien kuvista on vielä julkaisematta (virhe). Taidan tehdä kokonaisen postauksen aiheesta joskus talvella, kun vuodenaika on oikea. Jokatapauksessa, näissä juhlissa kalustonani oli uusin helmeni Canonin 200mm f2.0, sekä Canonin 50mm f1.2. Myös Tamron 24-70 f2.8 oli matkassa, vaikkakin jälleen kerran petyin sen laatuun.

Kolmannet hääni (ja ensimmäisen kirkkovihkimiseni) kuvasin tämän vuoden toukokuussa. Vihkikirkkona oli Helsingin Vanha Kirkko ja juhlapaikkana Kulosaaren Casino. ( TÄÄLTÄ löydät oman postauksen häistä.)

LilyChristina Photography_pieni-213

Tällä kertaa kalustoni oli muuttunut sen verran, että Tamronin 24-70mm f2.8 objektiivi oli vaihtunut Canonin kiinteään 24mm f1.4:n. En kertakaikkiaan kestänyt valotehotonta ja suttuista jälkeä tekevää objektiiviani, vaan annoin sen vaihdossa pois. Näissä häissä käytössäni oli:

  • Canon 200mm f2.0
  • Canon 50mm f1.2
  • Canon 24mm f1.4
  • runkona Canon 5D mk3
  • vararunkona Canon 70D
  • Canon salama + softbox

lisäksi:

  • vara-akku
  • muistikortteja
  • Tamron 70-200mm f2.8 (en käyttänyt)

idkuva, 3G5A4947-Edit

Täytyy sanoa, että nyt olen oikein tyytyväinen kalustooni, enkä kaipaa siihen mitään lisää. Lempparini on ehdottomasti jättiläiseni, 200mm f2.0. Vaikka objektiivi painaa kamalasti, on sen jälki muita linssejä selvästi tarkempaa ja varmempaa. Sillä uskallan kuvata isompiakin ihmisjoukkoja pienellä aukolla, sillä jollain maagisella tavalla linssi vain puskee laadukasta jälkeä. Kaikki kuvattavat ovat tarkkoja, ja vaikka ottaisin samoilla asetuksilla saman tilanteen jollain muulla linssellä, ei lopputulos yltäisi samaan.

Kyselkäähän, jos jokin jäi mietityttämään!

Iloa päiväänne,

-Mia-

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

HEI YSTÄVÄT

Mukavaa kun löysit blogiini! Blogista pääset kurkkimaan töitäni, vapaa-ajan puuhastelujani, sekä lukemaan valokuvaamisesta yleisesti. Toivottavasti viihdyt!

KATEGORIAT

VIIMEISIMMÄT ARTIKKELIT

Menu